Knudeæsker

Knudernes fantastiske former og deres meget smukke ved giver mig konstant inspiration.

En gæst på én af mine udstillinger såede et lille frø i mig. Jeg havde lavet nogle meget små skulpturer af nogle æbleknuder og monteret dem på sorte sokler. – De kunne åbenbart se ud som små æsker. Frøet spirede og jeg fik lyst til at afprøve tanken om ”knudeæsker”.

Nogle er ganske små. De er tænkt til at være den fornemme bopæl for ens kæreste ring. Andre æsker lidt større så de kan fungere som et lille smykkeskrin. Nogle er i 2 eller 3 etager. Som det er typisk for mine ting er formen det afgørende. Fint hvis man kan finde funktionel anvendelse for mine ”knudeting”, men det afgørende er at man glædes ved synet.

Arbejdet med knudeæskerne er en dejlig variation i arbejdet med de meget organiske former som i knudeskålene. Dimensioneringen af æskerne er meget styret af knudelågets form og størrelse. Jeg holder meget af den del af processen, den meget kreative del, hvor jeg dimensionerer æskerne. Oftest søger jeg harmoni mellem låg og bund, men af og til lader jeg det skulpturelle få lov til at løbe lidt løbsk.

Du kan se eksempler på mine knudeæsker på dette slideshow.

copyright  Claus Faber  - opdateret: 15. April 2020 08:52:13