Knudebilleder

Den store ”knudemand” har givet inspiration til de fleste af mine billeder.

Knudemanden indeholder et væld af mystiske former og væsner, der kan forandre sig, afhængigt af lyset der falder på ham, og afhængigt af hvem der udforsker ham.

Mine billeder er udpræget rumlige. Ofte gør jeg forsøg på at skildre væsnerne mere 2-dimensionelt, men sjældent bliver jeg tilfreds. Sikkert en ”skade” fra mit liv som arkitekt, hvor jo netop det rumlige er vigtigt.

Jeg har stor glæde af at male med pastelkridt, som giver gode muligheder for at skildre det rumlige. Farverne bliver lagt på med kridtstift eller kridtblyant, og billedets nuancer og overgange laver jeg ved at male/modulere med fingrene. Jeg elsker at male med fingrene!

En serie små sort/hvide billeder har jeg lavet med en meget blød blyant, uden brug af fingrene.

I nogle billeder går jeg tæt på virkeligheden, som jeg ser den. I andre billeder laver jeg min egen version af motivet.

Et par små serier af billeder er ikke knudebilleder, men inspireret af Maya-folkets billedtegn, som jeg oplevede dem, på en rejse til Mexico, for nogle år siden. Du kan se billederne her.

Jeg har i den seneste tid arbejdet med nogle billeder skåret i farvet karton. Inspirationen kommer fra de relieffer du kan se under ”Knuderier” på næste menupunkt. En organisk form skåret op af strengt geometriske linier, trukket fra hinanden og monteret. Senest har jeg anvendt kendte motiver til mine forsøg med opskåret form. Du kan se nogle af billederne her.

copyright  Claus Faber  - opdateret: 15. April 2020 08:52:14