Velkommen

Jeg er uddannet arkitekt fra Kunstakademiet og har det meste af mit voksenliv boet og arbejdet i Silkeborg. I min drengetid/spejdertid blev der sået et frø i mig, der udviklede sig til en ”træknude”.

Jeg har så længe jeg kan huske, været optaget af træ og de former der opstår i naturen i forbindelse med træ og træer, men også af den proces hvor man hjælper naturen lidt på vej med formerne.

Min arkitektuddannelse gav mig den æstetiske dimension. Det har altid alene været den smukke og spændende form der har fascineret. Sjældent har jeg søgt et resultat der skulle ligne noget eller være noget.

I de senere år har træknuder været mit foretrukne råmateriale. Oftest birkeknuder. Fundet af ”Knudemanden” fik frøet fra drengetiden til hurtigt at spire, og andre næsten samtidige fund af knuder, satte gang i det, der nu på den anden side af mit professionelle arbejdsliv, fylder meget af min tid.

De fantastiske former som specielt Knudemanden rummer, har givet mig inspiration og motiver til en række billeder. Indtil videre er mine foretrukne tegne-/maleredskaber den gamle arkitektblyant med den fede stift og så pastelkridt. Arbejdet med tegning og maleri giver gode pauser fra det fysisk hårde arbejde med træknuderne.

copyright  Claus Faber  - opdateret: 15. April 2020 08:52:15